Web Analytics Made Easy - Statcounter

خانه هنرمندان ایران با همکاری وزارت امور خارجه ایتالیا و سفارت این کشور "هفته سینمای ایتالیا" را از تاریخ ۱۰ الی ۱۵ تیرماه ۹۷ در خانه هنرمندان برگزار می‌نماید. نشست خبری این رویداد امروز در این محل برگزار شد. ۰۶ تير ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۰ فرهنگی تلویزیون ، سینما و تئاتر نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، نشست خبری هفته فیلم ایتالیا امروز چهارشنبه (6 تیرماه) با حضور مائورا کنچاتوری سفیر ایتالیا و جمعی از اصحاب رسانه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نشست رجبی معمار مدیر خانه هنرمندان ایران با اشاره به تعامل خوب خانه هنرمندان با سفارت ایتالیا به توضیحی از این برنامه پرداخت و گفت: از بین 25 اثری که وزارت خارجه ایتالیا و سفارت این کشور در اختیارمان قرار داد، ما با توجه به زمینه‌های فرهنگی خودمان و برجستگی‌هایی که در این فیلم‌ها مشاهده کردیم 5 فیلم سینمایی و یک مستند بسیار خوب را برای نمایش برگزیدیم. این فیلم‌ها به زبان ایتالیایی و همراه با زیرنویس فارسی و انگلیسی نمایش داده می‌شود.

پس از آن مائورا کنچاتوری سفیر ایتالیا سخنان خود را در جمع خبرنگاران آغاز کرد و ضمن تشکر از خانه هنرمندان برای میزبانی این رویداد برگزاری هفته فیلم ایتالیا را در چارچوب یک پروژه فرهنگی بزرگتر تحت عنوان "ایتالیا، فرهنگ‌ها، مدیترانه 2018" برشمرد و عنوان کرد: پروژه فرهنگی "ایتالیا، فرهنگ‌ها، مدیترانه 2018" عنوان حرکتی فرهنگی است که با هدف تعامل و تبادل فرهنگی فیمابین ایتالیا و سایر کشورهای حوزه مدیترانه با جهان شکل گرفته است که برنامه "هفته فیلم ایتالیا" به عنوان یکی از برنامه‌های این پروژه فرهنگی علاوه بر ایران همزمان در چند کشور دیگر نیز در حال برگزاری است. 

کنچاتوری دلیل انتخاب حوزه مدیترانه را اینچنین توصیف کرد: حوزه مدیترانه محل تلاقی فرهنگها، آداب و تمدنهای بزرگ جهان است. مدیترانه در واقع دروازه انتقال ایده‌ها و علوم از مشرق زمین به غرب است که ایران به عنوان شاه‌راه این پل ارتباطی است.

سفیر ایتالیا همچنین به تشریح برنامه‌های هفته فیلم ایتالیا پرداخت و اعلام کرد: موضوع این رویداد سینمایی پرداختن به سینما و پشت صحنه آن است به همین خاطر ما در این هفته دو سمینار طراحی صحنه و جلوه‌های ویژه را نیز داریم که توسط دو تن از متخصصین سینمای ایتالیا برگزار خواهد شد.

کنچاتوری در مورد سایر فعالیتهای فرهنگی سفارت ایتالیا در ایران نیز به حضور در جشنواره جهانی فیلم فجر و برگزاری چندین سمینار آموزشی، کنسرت موسیقی و گالری هنرهای تجسمی نیز اشاره کرد.

وی هدف اصلی از برگزاری این مراسمات درایران را تعامل و ارتباط فرهنگ ایران و ایتالیا برای انجام کارهای مشترک دانست.

سفیر ایتالیا همچنین به توضیحی در مورد فیلمهای انتخابی برای نمایش در این هفته پرداخت و گفت: این 5 فیلم به طور هوشمندانه‌ای انتخاب شده و هر کدام از ژانرهای سینمایی را شامل می‌شود. از ژانر تاریخی گرفته تا اجتماعی.

کنچاتوری در ادامه به پاسخ به سوالات اصحاب رسانه پرداخت و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه (آیا افزایش فعالیتهای فرهنگی سفارت ایتالیا در ایران منتج به ساخت محصولات مشترک خواهد شد؟)، گفت: اگرچه قطعا همین‌طور خواهد بود، اما این سفارت نیست که تصمیم‌گیرنده باشد، بلکه وظیفه ما تنها برقراری ارتباط بین هنرمندان و فعالان فرهنگی ایران و ایتالیا است.

وی نظر خود درباره سینمای ایران را نیز اینچنین بیان کرد: هنرمندان ایتالیایی زیادی هستند که می‌گویند در خلق آثار خویش از همکاران ایرانی‌مان الهام می‌گیریم، ایران باید فرهنگ غنی خودش را از طریق همین سینما به دنیا معرفی کند.

سفیر ایتالیا در ایران در پاسخ به این سوال که چرا در زمینه تئاتر در ایران فعال نیستید،؛ گفت: تئاتر نیاز به ترجمه همزمان دارد و همین کار را مشکل می‌کند البته در زمینه تئاتر نیز فعالیتهای خوبی در ایران داشته‌ایم.

کنچاتوری در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه (سینمای حال حاضر ایتالیا در چه جریانی در حال حرکت است و بدنه این سینما تا چه اندازه خصوصی یا دولتی است؟)  گفت: جامعه ایتالیا بسیار پیچیده شده است و تعدد تفکرات، دیدگاه‌ها و جریانات باعث شده تا رویکردها در روال فیلم‌سازی متفاوت باشد. در تولید بخشی از کارهای سینمایی دولت حمایتهایی را انجام می‌دهد اما این خود فیلم است که با بالهای خودش باید پرواز کند. البته سینمای ایتالیا بیشتر بر بدنه خصوصی تکیه دارد.

در پایان جلسه سفیر ایتالیا به تمجید از نقش فرهنگی ایران در جهان پرداخت و عنوان کرد: ما از هر هنرمندی که از ایتالیا برای آمدن به ایران دعوت به عمل می‌آوریم تا نام ایران می‌آید بلافاصله دعوت ما را می‌پذیرد. ایران یک وجهه فوق‌العاده فرهنگی در جهان دارد، ایران جایگاه قدرتمندی در زمینه فرهنگی دارد و به هیچ عنوان در جایگاه ضعف نیست.

انتهای پیام/

R1356/P1356/S4,34/CT11 واژه های کاربردی مرتبط سینمای ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سینمای ایران سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۹۶۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره گنجینه‌های موزه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی با به نمایش گذاشتن ۷ تابلوی نقاشی به زیور آثار جدیدی از هنرمندان ارادتمند به ساحت مقدس رضوی آراسته شد.

عبدالحسین ملک جعفریان، تابلوی «خوشنویسی و تذهیبِ سوره مبارکه قدر» اثر رضا بیداریان و طیبه رامشینی خلق شده به سال ۱۳۸۸، تابلوی رنگ و روغن روی بوم «یتیم نوازی حضرت علی علیه السلام» اثر مهناز روزبهانی خلق شده در سال ۱۳۸۶، تابلوی اکریلیک روی مقوای بدون اسید با موضوع «سرور نقاره ها» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۴، تابلوی «عزت خون» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۰ را ۸ اثری معرفی کرد که به تازگی در گنجینه هنر‌های تجسمی به نمایش درآمده است.

وی با معرفی دیگر آثار افزوده شده به این گنجینه افزود: دو تابلوی رنگ روغن روی بوم با موضوع «طبیعت بی جان» اثر عبدالحسین محسنی کرمانشاهی و استاد حسین شیخ که در سال ۱۳۶۹ و ۱۳۶۲ به تصویر درآمده و تابلوی اکریلیک روی مخمل «نقاشی گل و مرغ» اثر مجید الهی خلق شده در سال ۱۳۹۲ نیز به تازگی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.

تجمیعی از آثار هنرمندان
در گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی، آثاری، چون «آب گیر سَن مارکو، ونیز – ایتالیااثر ویلیام جیمز  که در فاصله سال‌های ۱۷۶۱ تا ۱۷۷۱ در انگلستان فعالیت هنری داشته، شش تابلو  «منظره» اثر فرانچِسکو دِ نیکولا هنرمند ایتالیایی که از ۱۸۸۲ تا ۱۹۵۸ می‌زیسته است، در معرض بازدید قرار دارد.

همچنین در این گنجینه از هنرمندان به نام اروپایی متعلق به نیمه قرن ۱۸ تا نیمه قرن ۲۰ میلادی آثاری موجود است که در فاصله سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۶ از گالری هُنر «ایسِدرا» در رُم-ایتالیا، گالری «ویلیامز» و گالری «الکساندر» در  لندن- انگلستان خریداری شده است.

از میان آثار هنرمندان ایرانی موجود در این گنجینه نیز می‌توان به آثار محمّد غفاری یا «کمال الملک» (۱۲۲۶ تا ۱۳۱۹) با نام‌های «پول، روستایی از توابع بخش کُجور، استان مازندران»، «رودخانه شیلات فرحآباد مازندران»، «جلگه صفیآباد اشرف مازندران»، «پل رودخانه تجن- ساری، مازندران»، نقاشی قهوه خانه‌ای با موضوع «وقایع کربلا در دهم محرّم سال ۶۱ ق.» و آثاری از محسن سهیلی، میر عبدالرضا دریابیگی، رضا بدرالسماء، زهره مهانی منش، رسول شفقتی، عبدالحسین محسنی کرمانشاهی، یگانه قدیریان و مهدی فرخی اشاره کرد.

علاوه بر تابلو‌های نقاشی، آثار منبت کاری چوب استاد حیدر نیکنام (۱۲۹۵ تا ۱۳۷۴) و محمدرضا توسلی گلپایگانی (متولد ۱۳۱۰) و مجموعه آثار قلمزنی و برجسته کاری روی مس اثر استاد محمّد اعتزازی نیز زینت بخش گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی است.

گنجینه هنر‌های تجسمی موزه رضوی  که در هشتم تیر سال ۱۳۷۸ خورشیدی تأسیس شد،  اکنون یکی از موزه‌های هنر در شمال شرق ایران به شمار می رود که مجموعه‌ای از آثار هنرمندان نامدار ایران و جهان را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده است.

دیگر خبرها

  • اخراج سفیر ایتالیا از نمایشگاه کتاب به دلیل اعتراض به جنگ غزه
  • حضور نیکی کریمی و حامد بهداد در جمع داوران جشنواره فیلم اقوام
  • درخواست عجیب اولتراهای یووه: آلگری بماند!
  • رایزن فرهنگی جدید ایران در کاراکاس فعالیت خود را آغاز کرد
  • ایتالیا سفیر روسیه را احضار کرد
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • احضار سفیر روسیه از سوی وزارت خارجه ایتالیا
  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد
  • استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر
  • نمایش و نقد فیلم‌تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» در سینماتک خانه هنرمندان